Львівський аеропорт не планують передавати у концесію місту

2247 0
Директорка аеропорту категорично проти передачі аеропорту в будь-яку концесію.
фото: lwo.aero

фото: lwo.aero

Міністерство інфраструктури України не планує передавати Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького у концесію місту. Про це в інтерв’ю Data.ua розповів міністр Владислав Криклій.

Читайте також: Як зміниться львівський аеропорт до 2022 року

«Я собі складно уявляю концесію міста. Львів пропонував безкоштовно передати. А навіщо державі безкоштовно передавати місту аеропорт, що нормально розвивається? Аеропорт і так забезпечує немалу кількість туристів, які приїжджають у Львів, залишають там гроші, і завдяки цьому розвивається економіка регіону», – каже він.

За словами міністра, вирішувати, чи передавати регіональні аеропорти в концесію, будуть вирішувати після того, як виготовлять попереднє техніко-економічне обґрунтування.

Додамо, що про концесію львівського аеропорту говорять уже не перший рік. Наприкінці жовтня під час Першого інвестиційного форуму RE: THINK. Invest in Ukraine у Маріуполі міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про намір передати аеропорт приватним інвесторам. Після цього директорка аеропорту Тетяна Романовська в ефірі програми «Інші» на телеканалі «Перший Західний» заявила, що категорично проти передачі летовища у концесію, адже останніми роками в аеропорту фіксують значний приріст пасажирів. Тоді міський голова Львова заявив, що Львів готовий взяти аеропорт у комунальну власність.

Читайте також: Тетяна Романовська та її рекорди у львівському аеропорту

Нагадаємо, у листопаді львівський аеропорт уперше перевіз два мільйони пасажирів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!