Львівський аеропорт, попри пандемію Covid-19, вийшов на беззбитковість

2327 0
Із квітня аеропорт почав заробляти на вантажних перевезеннях.
Фото: Юрій Танчин

Фото: Юрій Танчин

В умовах пандемії коронавірусу та тривалої зупинки роботи львівському аеропорту вдалося вийти на беззбитковість. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Збитки аеропортів та авіакомпаній через закриття кордонів і скасування рейсів оцінюються в мільярди доларів. Але навіть у таких скрутних ситуаціях є вихід. В умовах кризи аеропорт Львова проводить оптимізацію усіх витрат, активно працює менеджмент підприємства і на сьогодні летовищу вдалося досягти рівня беззбитковості», – сказав він.

Наразі з Львівського аеропорту можна полетіти до Києва, Одеси та Херсона авіакомпаніями SkyUp та Windrose, а також до міст Польщі, Туреччини, Угорщини, Німеччини, Великобританії, Литви, Болгарії, Білорусі та Італії. Їх обслуговують авіакомпанії LOT Polish Airlines, Pegasus Airlines, Wizz Air Hungary Ltd, Sky Up Airlines, Turkish Airlines, Белавіа та Ryanair.

У квітні аеропорт розпочав програму міжнародних вантажних перевезень у співпраці з однією з українських авіакомпаній. Наразі летовище приймає низку міжнародних вантажних рейсів з/до Латвії та Німеччини, а також чартерні рейси до Туреччини, Єгипту та Чорногорії.

Нагадаємо, що з 19 червня Львівський аеропорт уперше за час карантину почав приймати регулярні авіарейси. Призупинили всі авіарейси зі Львова 24 березня через пандемію коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!