Львівський фаховий коледж спорту став найкращим в Україні

369 0
У рейтингу на 2023 рік Львівський фаховий коледж спорту випередив Олімпійський фаховий коледж у Києві.
Умовне фото

Умовне фото

Львівський фаховий коледж спорту досяг першого місця у рейтингу кращих навчальних закладів спортивного профілю в Україні серед 20 подібних інститутів. Про це повідомило Управління молоді та спорту ЛОВА.

У рейтингу на 2023 рік Львівський фаховий коледж спорту здобув 106 879 очок, випередивши Олімпійський фаховий коледж у Києві, який набрав 97 298 очок, та Харківський фаховий коледж спорту з 94 552 очками.

В коледжі зараз навчаються 348 учнів-спортсменів та 54 студенти, які є членами збірних команд України. У 2022 році їхні представники виграли 376 призових місць у всеукраїнських змаганнях, серед яких переможців та призерів було 168 осіб. Крім того, 35 спортсменів брали участь у міжнародних змаганнях чемпіонатах Європи та світу, де здобули 22 призових місця.

Читайте також:  Львівські стрільці вибороли «золото» на чемпіонаті зі стендової стрільби

У 2021 році коледж відзначив свій 50-й день народження. Серед його випускників такі відомі спортсмени, як Ірина Мерлені, Яна Шемякіна, Андрій Котельник, Василь Федоришин, Марія Стадник, Юлія Ткач, Алла Черкасова, Оксана Лівач, Анастасія Горлова, Тарас Міщук, Христина Стуй, Дмитро Чигринський, Павло Коростильов та інші.

Нагадаємо, що Кіра Макогоненко та Владислав Железнов вибороли медалі на змаганнях з боксу на чемпіонаті Європи. У загальнокомандному заліку українські боксери посіли перше місце.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!