Львівський медуніверситет виступив проти будівництва житлового будинку на його території

2849 0
В університеті кажуть, що не давали згоди на спорудження шестиповерхового житла на території навчального закладу.
фото google maps

фото google maps

Львівський медичний університет імені Данила Галицього не надавав згоду на побудову шестиповерхового житлового будинку поблизу одного з корпусів університету на вулиці Пекарській. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті університету.

«Ми не брали і не братимемо участі у сумнівних оборудках із земельними ділянками, що належать університету, і не дозволимо за нашої спиною прокручувати будівельні афери», – йдеться у повідомленні.

Вони зазначають, що жодної згоди на зміну цільового призначення ділянки проектованої території – із зони Г-3 (зона вищих навчальних закладів) на зону Ж-2 (зона малоповерхової житлової забудови) – університет не надавав і не планує цього робити.

Нагадаємо, У Львові на вулиці Пекарській поблизу корпусу Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького хочуть побудувати шестиповерховий житловий будинок. Орієнтовно в ньому буде 48 квартир на 160 жителів. Про це йдеться в детальному плані території вулиці Пекарської, винесеному на громадські слухання.

Як пояснив Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, мова йде про ділянку, де розташований гаражний кооператив медиків.

«У нас досить поширена практика, коли на чиїхось землях будують житло, а потім передають частину квартир. Тут така ж ситуація», – зазначив Юліан Чаплінський.

Читайте також: Під Палацом спорту у Львові побудують підземний паркінг. Деталі

Крім цього, під будинком пропонують розмісити підземний паркінг на 43 машини, а також біля бідинку – наземний відкритий паркінг на 16 автомобілів. Розрахунковий термін реалізації детального плану території становить два роки.

1 серпня відбудеться зустріч з головним архітектором проекту. Місце проведення: актовий зал Личаківської районної адміністрації (пл. Левицького, 67). Початок о 18:00.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!