Львів’ян інформують про якість води, що подається до міста

2272 0
Як проінформували у ЛКП «Львівводоканал», контроль за якістю води, що централізовано подається до міста Львова, відбувається щоденно. Жодних відхилень від норм не зафіксовано. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
Фото: gazetahot.ru

Фото: gazetahot.ru

«Сьогодні на одному інтернет-порталі опублікували інформацію про те, що у водозабори у Зарудці та Завадові потрапляє вода із сміттєзвалища, відтак, у воді вказаних водозаборів підвищений вміст важких металів, а також про те, що у Стрийському водозаборі підвищений вміст ціанідів. Офіційно спростовуємо зазначену інформацію. Вода львівських водозаборів відповідає вимогам ДСНіП. Водозабір здійснюється з глибинних свердловин, які надійно захищені від поверхневого забруднення. Відбір проб води відбувається щоденно із контрольних точок водопровідної мережі міста. Хіміко-бактеріологічні аналізи засвідчують високу якість води у всіх відібраних пробах», – зазначила начальник лабораторії Надія Щербак.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 9 червня, хімічна лабораторія ЛКП «Адміністративно-технічне управління» поінформувала, що результати замірів повітря на території Львова не перевищують гранично допустимих норм. Лише незначний вплив відчувається біля полігону у Грибовичах, тому фахівці рекомендують перебувати на вулиці не більше двох діб поспіль.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!