Львів'ян просять допомогти демонтувати єврейські плити на вулиці Барвінок

1938 0
Старовинні надгробні плити, вкрадені з єврейського кладовища ще німцями та радянськими військовими в часи Другої світової, знайшли на вулиці Барвінок під час ремонту.

Волонтери з організації «Будуємо Україну разом» запрошують львів'ян 28 червня допомогти єврейській громаді демонтувати мацеви, якими була вистелена вул. Ганни Барвінок. Про це вони пишуть на сторінці події у Facebook.

«Ми збираємо волонтерів на вулиці Барвінок, щоб разом допомогти зберегти історичну спадщину, яка відіграє велику роль для нашого міста. Нехай ганебна радянська зневага до різних культур, що насправді формують Львів і роблять його особливим, лишиться в минулому! Долучайтеся до нас ‒ врятуємо частинку львівської історії разом!», ‒ йдеться в описі події.

Читайте також: Нетуристичний Львів: єврейський шпиталь, знищений цвинтар та невідомий міський театр

Волонтери допоможуть носити плити і складати їх на вантажівки, які потім відвезуть на Янівський цвинтар.

Збір учасників ‒ о 9:00 на вул. Барвінок (біля вул. Коновальця, зуп. Залізняка). Приходити рекомендують у робочому одязі, зручному взутті та головних уборах. Контактна особа ‒ Саша (093 62 40 486).

Нагадаємо, під час ремонту вулиці Ганни Барвінок під асфальтом знайшли єврейські надгробки ‒ мацеви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!