Львів'ян закликають ставати донорами крові

567 0
Потреба в донорах є і залишається актуальною.
фото умовне

фото умовне

Щодня чимало поранених воїнів потребують термінового переливання крові. Саме тому потреба в донорах є і залишається актуальною. Зокрема, військові також долучаються до здачі крові, повідомив начальник групи морально-психологічного забезпечення ВМКЦ Західного Регіону Віктор Пантюшний.

Зоя та Валентина – військовослужбовиці однієї з частин Львівського гарнізону, а також вони постійні донори крові в одному з військових медичних закладів цього регіону. Вони вже не одноразово здавали кров для потреб лікування поранених. 

Читайте також: Яка ситуація з донорством крові у Львові та як долучитися 

«Я знаю, що моя кров може врятувати одного чи декількох наших хлопців, які закрили собою Україну від російської нечісті. То чому я не можу зробити для них те саме – врятувати їхнє життя?! Особливо, коли вони цього потребують», – розповіла Зоя. 

Валентина також поділилась думками: «Уявіть собі, іде складна операція під час якої рятують життя нашому захиснику, а в операційній закінчується кров для переливання! Цього не можна допустити! Я вважаю, що військове братерство не порожні слова, а своєчасні дії для підтримки один одного»

За словами медичного персоналу військово-лікувального закладу, із початку повномасштабного вторгнення люди все частіше звертаються до них із пропозицією здати кров на потребу військовослужбовців. Однак не потрібно заспокоювати себе, адже донорська кров завжди потрібна для порятунку наших поранених Героїв. І вчасне переливання крові може бути дорожчим для воїнів за будь-які донати. Тому не соромтесь звертатись до військових медичних установ у своєму регіоні. І якщо ви ще вагаєтесь стати донором крові чи ні, то просто подумайте, що ваша кров може вже сьогодні врятувати і повернути додому батька, сина, брата чи сестру. І це буде чи не найважливішим вкладом у нашу перемогу.

Читайте також: У Львові з'явився мобільний пункт забору крові

Нагадаємо, під час повномасштабної війни потреба крові у медзакладах Львова зросла приблизно у два рази. І хоча гострого дефіциту немає, лікарі та волонтери наголошують: здоровим людям варто долучатися до донорства, аби поповнювати запаси, які щодня вичерпуються. Як підготуватися та де можна здати кров у Львові читайте у матеріалі

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!