Львів’ян запрошують на прощу до чудотворної каплиці в Бориничах

825 0
Там 158 років тому з’явилася Богородиця.
Фото: Галінфо

Фото: Галінфо

Львів’ян запрошують на прощу до чудотворної каплиці до села Бориничі, що на Жидачівщині, де 158 років тому з’явилася Богородиця. 

Читайте також: Львів’ян запрошують на молодіжну прощу до Гошева. Програма

Проща відбудеться 19 серпня, у свято Преображення Господнього. Початок о 12.00 год. 

У лісі, недалеко від села Бориничі, знаходиться цілюще джерело. За переказами, у давнину, тут серед ночі людям з’явилася у великому сяйві ікона Пресвятої Богородиці.

«Надзвичайна історія трапилась у 1863 р., коли німа дівчинка-пастушка оздоровилась від важкої недуги й заговорила, п'ючи воду та обливаючись нею з кринички, що у лісі поблизу села Бориничі. Їй тоді явилась Божа Матір. Граф Володимир Борковський фундував згодом спорудження тут каплички», – йдеться у повідомленні. 

Грамотою від 2 березня 1865 року, папа Пій IX надав іконі відпуст на свята Благовіщення, Співстраждання Пресвятої Богородиці та Верховних апостолів Петра і Павла. Прощі до чудотворного місця відбуваються на свято Преображення Господнього 19 серпня.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!