Львів’ян запрошують на провокативні вистави Дикого театру

2168 0
Дикий театр покаже три провокативні вистави «Гей парад», «Віталік» та «Поліамори».
Фото: Новое время

Фото: Новое время

16, 17 та 18 серпня у Львівському театрі імені Лесі Українки покажуть вистави незалежного київського театру «Дикий театр». Він славиться гостросоціальними виставами. Театром керує ведуча програми «Телебачення Торонто» з Майклом Щуром Ярослава Кравченко.

«Ми зразу хочемо попередити, що вистави театру можуть провокувати, обурювати, травмувати. Не рекомендовані для перегляду людям із хиткою психікою, мають вікові обмеження і викликають залежність», – кажуть організатори.

Відкриє гастролі 16 серпня вистава «Гей парад» за п’єсою сучасного автора Ігоря Білиця. Вистава українською мовою, 16+. Тривалість 1 год 40 хв без антракту. У описі до вистави йдеться: 

«У звичайному-звичайному українському місті, у звичайній-звичайній хрущовці, жила звичайна-звичайна сім’я. Все як у людей: мама-вчителька, батько "у пошуках роботи", двоє дітей-дармоїдів, кум-гомофоб, на комуналку не вистачає. Але одного разу їм запропонували дуже вигідну, але незвичайну субсидію, і щоб її отримати, вся родина має піти на кардинальні зміни у житті».

У інтерв’ю виданню Bit.ua режисер вистави каже, що «Гей-парад» розповідає про типову українську сім’ю, виховану «95-м кварталом».

«У ній не стоїть питання орієнтації чи кохання між двома хлопчиками, оскільки на місці гея могла опинитися будь-яка "людина з ярликом" – наприклад, чорношкіра чи людина з інвалідністю. Ми говоримо про ставлення до себе: кожний герой долає якийсь челенджж, очищується у певний спосіб і починає любити себе. Втім це відбувається навіть не через гея у їхній квартирі, а через субсидію – лише гроші можуть наштовхнути наших людей якось себе змінити», – Розповідає Ігор Білиць.

Другою виставою, що покажуть 17 серпня, буде досить радикальна і провокативна вистава «Віталік», визнана найкращою виставою України на камерній сцені 2018 року за версією премії «Гра».

«Уявіть собі чоловіка: впевненого, дієвого, серйозного, накачаного, мачо. Це Віталік. А тепер уявіть закомплексованого, сутулого, сорокарічного холостяка з Маріуполя, який знімає кімнату, працює журналістом, шукає сенс життя, гроші, турботу, любов і натхнення. Уявили? Це теж Віталік. А тепер уявіть, як два абсолютно різні Віталіки живуть одне життя», – йдеться в описі вистави.

Перша і єдина постановка п'єси українського драматурга Віталія Ченського. Режисер – Максим Голенко. Віталік – одна з найжорсткіших та найжиттєвіших вистав Дикого, адже на бекґраунді життя Віталіка відбуваються доленосні для країни події. Тривалість – 1 год 20 хв, 18+.

Завершить гастролі 18 серпня остання прем’єра «Дикого театру», вистава про стосунки і компроміси «Поліамори». Вона порушує питання «Чи можлива любов втрьох? Чи хтось один завжди буде зайвим?»

Квитки на вистави коштують від 120 до 300 грн. Придбати їх можна в касі театру та на сайті. 

«Гей парад» https://gastroli.ua/events/gei-parad-dikii-teatr

«Віталік» https://gastroli.ua/events/vitalik-dykyi-teatr

«Поліамори» https://gastroli.ua/events/poliamory-dykyi-teatr

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!