Львів'ян запрошують водити гаївки «На Валах». Деталі

1819 0
Бажано прийти одягнутим у вишиванку.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Усіх охочих львів'ян та гостей міста запрошують водити гаївки. Захід відбудеться у сквері «На Валах», що навпроти Львівської обласної державної адміністрації, 21 квітня о 13:00 год. Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

Кожен охочий зможе не лише ознайомитися з давніми традиціями як глядач, а й взяти безпосередню участь в цьому святковому дійстві. Гаївки водитимуть учасники хору «Пролісок», фольклорного ансамблю «Намисто» Львівської школи мистецтв № 10 (художній керівник Любов Андрухів) та фольклорного вокального ансамблю «Джерело» (художній керівник Неоніла Грищенюк).

Читайте також: Традиція, що залишається живою. Про гаївки у Львові 100 років тому і сьогодні

Фото минулорічних гаївок «На Валах»

У повідомленні йдеться, що бажано прийти одягнутим у вишиванку.

Нагадаємо, що на Великдень у Шевченківському гаю у Львові гостею музею знайомили із давніми традиціями, водили гаївки та пригощали. Для відвідувачів біла можливість навчитися давніх танців з музичними фолькгуртами та придбати вироби народних майстрів, смаколики та музейні сувеніри в облаштованих ятках. Tvoemisto.tv зробило фоторепортаж на згадку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!