Львів’янам показали додаткове Covid-відділення, яке відкрили на базі 8 лікарні. Фото, відео

1523 0
Загалом лікарня зможе прийняти 420 хворих одночасно.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

Covid-відділення на 38 ліжок із доступом до кисню. Завтра за потреби туди вже зможуть госпіталізувати пацієнтів. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Тут є стаціонарний кисень, відповідні фахівці. Зараз 8-ма лікарня має 350 ліжок, і ще є вільні місця, але, аналізуючи ситуацію, все-таки може бути ріст захворюваності», – каже він.

Читайте також: Чи готові львівські поліклініки приймати хворих на Covid-19. Фото

У актовому залі лікарні, де ще триває ремонт, відкриють реанімацію на 30 ліжок. Загалом лікарня зможе прийняти 420 хворих одночасно. До цього тут було амбулаторне відділення, яке переїхало на просп Червоної Калини, 57.

«Усі ліжка є обладнані централізованою кисневою системою. За цю добу ми госпіталізували 26 пацієнтів, на сьогодні у нас лікується 280 пацієнтів. Ще маємо резерв ліжок, але кількість госпіталізацій продовжує збільшуватись», – додає керівник 8-ї міської лікарні Василь Трунквальтер.

Читайте також: «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Сovid-19

Нагадаємо, що у Львові облаштовують додаткові 366 ліжок для хворих із Covid-19. Для цього поліклінічні відділення перепрофільовують під тимчасові шпиталі, а також розширюють існуючу мережу ліжок в медзакладах, де зараз приймають хворих з коронавірусом.

В області наразі планують облаштувати 600 додаткових ліжок в опорних Covid-лікарнях, зокрема у винниківському госпіталі та в Центрі легеневого здоров'я.

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!