Львів’янка стала фіналісткою премії «Дитяча книга року BBC-2022»

986 0
Письменниця увійшла до Короткого списку премії.
Фото: Уляна Чуба

Фото: Уляна Чуба

Львівська письменниця Уляна Чуба увійшла до Короткого списку премії «Дитяча книга року BBC-2022». До фіналу конкурсу потрапила її книга «Матуся-немовля, або Жахливе чудо перед Різдвом».

Джерело: Видавництво «Абабагаламага»

«Я пишу смішні книжки, бо люблю, коли діти сміються. Сміх лікує, а регіт – взагалі антибіотик,» – зазначає Уляна в Facebook.

Загалом, до номінації увійшли п’ять книг. Премія проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Фінал конкурсу відбудеться у грудні 2022 року. Переможці отримають грошову премію – 1000 фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що Уляна Чуба із книгою «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» вже перемагала в номінації «Дитяча Книга року BBC-2020». У розмові з  письменниця розповіла звідки взялися кумедні герої дитячої книжки, що дорослі можуть почерпнути з неї та коли чекати на нові пригоди фантастичних вітрогонів. Прочитати інтерв’ю можна за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!