Львів'янок закликають безкоштовно пройти комплексне обстеження молочної залози

2169 0
28 травня відзначатимуть «Міжнародний день здоров’я жінок». У такий спосіб прагнуть нагадати, що здоров’я жінки має велике значення та наголосити на профоглядах.
фото: superatuenfermedad.com

фото: superatuenfermedad.com

У суботу, 28 травня, відзначатимуть «Міжнародний день здоров’я жінок», або «Міжнародний день дій з охорони жіночого здоров’я». Так, у Львівському обласному перинатальному центрі з 10:00 по 15:00 можна буде безкоштовно пройти комплексне обстеження молочної залози. Приміром, жінкам до 40 років пропонують ультразвукове дослідження молочних залоз, а  пацієнткам від 40 і більше – цифрову мамографію та УЗД молочних залоз (за показами). 

«Оскільки в умовах воєнного часу ще не відкриті послуги до контрактування вони платні. Щойно з'явиться можливість фінансування згідно з договором з Національної службою здоровя України, то можна буде безкоштовно обстежитися за скеруванням від лікаря», – пояснює у коментарі Tvoemisto.tv керівниця Центру Марія Малачинська.

Читайте також: Дзвонила всім підряд у телефонній книзі. Як львівська вчителька поборола рак

Вона також додає, що в обстеження грудних залоз включений комплексний підхід. Він передбачає, що в одному кабінеті буде можливість цифрової мамографіі і УЗД-діагностики. До 40 років йдеться лише про УЗД, а після 40 – й про мамографію. Якщо буде потреба у дообстеженні в тій чи іншій ситуації, то це буде доступно для пацієнток. Окрім того, є можливість дообстежитися в гінеколога.

«Часто зміни гормонального фону призводять до змін і в молочній залозі, і в напрямку репродуктивного здоров'я (матка, яйники). Якщо в жінки виявляють, наприклад, фіброаденому, то це результат гормональних порушень. Треба шукати, де і на якій ланці відбулося порушення, тому часто слід дообстежити гормональний фон жінки», – зазначає вона.

Читайте також: Вберегтися від раку шийки матки. Що насправді може допомогти

Попередній запис проводять за телефоном: 096 194 20 75.

Додамо, що дату «Міжнародного дня здоров’я жінок» призначили ще 1987 року під час V Міжнародної наради з питань жіночого здоров’я у Коста-Ріці. У такий спосіб прагнуть нагадати всім, що здоров’я жінки має велике значення та наголосити на періодичних профіктичних оглядах.
 
Ольга Шведа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!