Львів'яни допомогли перевезти за кордон 40 ухилянтів

1423 0
У соцмережах обвинувачені створили акаунти з оголошеннями про організацію виїзду.
Фото: Офіс Генпрокурора

Фото: Офіс Генпрокурора

В Україні викрили чергову схему перевезення військовозобов'язаних за кордон. У діяльності брали участь 7 мешканців Запорізької та Львівської областей. Про це повідомили в офісі Генпрокурора.

Вони створили у соцмережах оголошення про організацію виїзду військовозобов’язаних за кордон. Повна вартість послуг становила 6,5 тис дол США з однієї людини. Після передоплати у розмірі 500 грн, учасники схеми розпочинали «процес перетину». За допомогою підроблених печаток та штампів на підставі паспортних даних виготовляли пакет документів, які давали право на перетин держкордону.

«Для конспірації готові «дозволи» відправляли поштою під псевдонімом. Поштові відправлення зустрічав «свій» кур’єр. Він під час особистої зустрічі передавав пакет документів «клієнту» та отримував повний розрахунок за «послугу», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині на кордоні затримали шістьох ухилянтів

Після цього, координатори групи надавали ухилянтам покрокову інстирукцію щодо того, як перетинати кордон та комунікувати із прикордонниками. За майже місяць діяльності схеми перевезення, за кордон вдалося виїхати 40 ухилянтам. Загальна сума грошової винагороди – близько 9 млн грн дол США. Під час обшуків у підозрюваних виявили печатки, штампи, грошові кошти, мобільні телефони, банківські карти, чорнові записи з інформацією про потенційних клієнтів та інші докази незаконної діяльності.

Нагадаємо, що біля пункту пропуску «Краківець» на кордоні з Польщею на Львівщині затримали ще п'ятьох ухилянтів. Чоловіки намагалися перетнути кордон поза пунктом пропуску.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!