Як львів’янам терміново викликати поліцію, якщо нема зв'язку

1865 0
Кнопки «термінового виклику поліції» встановили в місцях великого скупчення людей.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові та області в місцях великого скупчення людей встановили кнопки «термінового виклику поліції». Скористатися послугою можна натиснувши на кнопку. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в управлінні поліції охорони Львівської області.

Сигнал тривоги від натискання кнопки одразу ж передається на централізований пульт спостереження поліції охорони. Після цього на місце події виїжджає наряд реагування поліції охорони. 

Читайте також: На Львівщині СБУ затримала ще одного ворожого агента

«Якщо людина бачить вивіску «терміновий виклик поліції» і поряд кнопку, то, натиснувши на неї, приїде наряд. Такі вивіски є ще біля магазинів, офісів чи інших приміщень – у таких випадках можна зайти і попросити, щоб працівники натиснули на кнопку. Наряд поліції приїде протягом 2-5 хвилин. Звичайно, якщо не буде заторів, бо це може затримати реагування. Але загалом є встановлений ліміт – до 5 хвилин», – зазначили у управлінні.

У Львівській області розмістили орієнтовно 774 кнопки «Термінового виклику поліції» у таких містах, як: Львів, Броди, Дрогобич, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград. У Львові таких кнопок є 367. 

Читайте також: Чому зникає зв'язок та інтернет, коли немає світла. Пояснення

Зазначимо, що кнопка «термінового виклику поліції» один з найдієвіших засобів протидії вуличним правопорушенням. Вона дає можливість без телефона викликати наряд реагування поліції охорони. Зокрема, це працює у випадку відсутності зв'язку.

Нагадаємо, що поліцейським Львівської області вдалося знайти всіх дітей, що зникли у 2022 році. Загалом допомогли 587 дітям, серед яких – 389 малолітніх.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!