Львів’яни пишуть, що у Франківському районі зрізали здорові дерева

2826 0
У Франківській РА кажуть, що зрізали одне дерево, яке було аварійне.
Вулиця Конотопська, Google maps

Вулиця Конотопська, Google maps

На вулиці Конотопській, 18-21 у Франківському районі Львова зрізали дерева. Мешканці на «гарячій лінії» міста вказували, що ці дерева були цілком здорові.

«Вулиця Конотопська, 18-21, зрізають цілком здорові дерева. Чи можна дізнатись правомірність таких дій та хто дав таку вказівку?»,написала жителька.

Як повідомили у відповіді на запит у Франківській райадміністрації, дерево зрізали на підставі спеціального дозволу (акту комісійного обстеження) Це була аварійна липа.

Читайте також: «Львову потрібна схема захисту дерев», – французький архітектор про вирубку дерев у місті 

«При обстеженні, яке проводили представники управління екології і природних ресурсів ЛМР та Державної екологічної інспекції у Львівській області, виявили в стовбурі серцевинну гниль, що надалі могло спричинити втрату міцності дерева».

Відповідно до Порядку видалення зелених насаджень, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006р № 1045, вказана ознака є підставою для видалення зелених насаджень, зокрема з мотивів, безпеки для уникнення непередбачуваних ситуацій.

Нагадаємо, у Львові містяни скаржаться на неналежним чином обрізане дерево. Йдеться про останнє дерево на вулиці Шолом-Алейхема, 13 в Шевченківському районі. 

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!