У Львові скаржаться на понівечення останнього дерева на одній з вулиць

4766 0
Йдеться про дерево на вулиці Шолом-Алейхема, 13.
Фото: Uliana Bazar

Фото: Uliana Bazar

У Львові містяни скаржаться на неналежним чином обрізане дерево. Йдеться про дерево на вулиці Шолом-Алейхема, 13 в Шевченківському районі. Таке повідомлення надійшло на «Гарячу лінію» Львова.

«На вулиці Шолом-Алейхема, 13 понівечено останнє дерево. Прохання знайти винних в непрофесійній обрізці, яка перетворила дерево в аварійне», – йдеться у повідомленні

Читайте також: «Львову потрібна схема захисту дерев», – французький архітектор про вирубку дерев у місті 

Водночас в Шевченківській районній адміністрації повідомили, що на дереві обрізали аварійні всихаючі та сухі гілки, а також ті, які були навислими на дах будинку та лінії електропередач. Зазначили, що дерево не аварійне, обрізане належним чином спеціалістами, під час робіт шкоди йому нанесено не було. 

Проте містяни впевнені, що гілки лініям передач не заважали. 

«Гілки, які були обрізані, не заважали лініям передач, бо росли нижче, над дахом не надвисали. Мешканці навпаки це дерево захищали, коли приїхали служби. Дерево поруч таки зрізали. Якщо це вважається професіоналізмом у Львові, то варто підвищувати кваліфікацію працівників».

Дерево до обрізки

Дерево до обрізки 

Дерево після обрізки 

Нагадаємо, у Львові часто дерева зрізують під час нового будівництва і ремонту вулиць, підрядники пошкоджують кореневу систему, і дерева гинуть за деякий час. Дехто з фахівців певен, що в міста нема доброї стратегії догляду дерев. Tvoemisto.tv опублікувало розмову з ландшафтною архітекторкою Оксаною Олейнюк-Пухняк, і вона розповіла, що у Львові є неналежний  догляд дерев, тому вони стають аварійними і їх належить хіба що зрізати, а також зазначила, що клімат у місті підходить не для всіх рослин, які обирають для озеленення вулиць. Щоби з’ясувати подробиці про те, як можна запобігти втраті особливо цінних і давніх дерев та довідатися про стратегію Львова щодо озеленення, Tvoemisto.tv ще у 2022 році організувало дискусію.

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Зокрема, за період реконструкції вулиці Шевченка у Львові зрізали 104 дерева. Нещодавно невідомі зрізали на вулиці Дунайській 10 дерев, а також у березні цього року на вулиці Пасічній, біля церкви святої великомучениці Катерини ПЦУ, без дозволу зрізали чотири дерева. Такі дії погано впливають на клімат та якість життя в місті. Цю проблему могла б вирішити схема захисту: позначки на деревах, які не можна зрізати. У разі порушення можна штрафувати або змусити замінити одне зрубане дерево на десять нових. Таку пораду дав президент Асоціації архітектури Франції Мартен Дюплантьє та пояснив Тvoemisto.tv, чому вирубка дерев може зробити Львів непридатним для життя. Детальніше за посиланням

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!