Львів’яни скаржаться на затоплення і стан дороги на Голосківському кладовищі. Чи планують там ремонт

1632 0
Заасфальтувати центральну алею там планують до Великодня.
Фото: допис Надії Маслової у Facebook

Фото: допис Надії Маслової у Facebook

Львів’яни скаржаться на те, що центральна дорога на Голосківському кладовищі уся покрита багнюкою, що ускладнює рух. Про це на «Гарячу лінію Львова» написала мешканка міста.

«Голосківське кладовище, асфальтована центральна дорога, Поле-22...ні пройти, ні проїхати! Усі могили, пам’ятники, квітники та все, що є поруч, буквально заліплені багнюкою. Така картина триває вже не перший рік, а саме цього року все погіршилося катастрофічно», – написали у дописі.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Іван Матківський напередодні, на кладовищі була забита мережа водовідведення, тому належним чином не стікала вода після негоди. Водночас у дописі Надія Маслова додала, що така ситуація триває вже не перший рік. Станом на сьогодні, запевнив Матківський, проблему усунули.

За словами посадовця, щодо водовідведення вжили відповідні заходи, це питання додаткового вивчатимуть працівники. Планують покращити водовідведення та додатково очистити канали. Була проблема у тому, що не зійшла вода після дощів, стверджує він, яка залила проїзну частину і ускладнювала проїзд транспорту. 

Крім того, на Голосківському кладовищі є ямковість центральної алеї. Місто уклало договір на 100 тисяч гривень з ЛКП «ШРП Шевченківського району» щодо ремонту, але його робитимуть, каже він, за сприятливих погодних умов. Також склали первинний дефектний акт, провели обстеження і будуть ліквідовувати ділянки, де можна виконати наразі ремонт. Асфальтуватимуть дорогу з перших чисел квітня, коли середньодобова температура буде становити не менше +10°. Закінчити асфальтування центральної алеї мають до Великодня.  

Читайте також: На якому етапі роботи над Меморіалом Героїв України у Львові

Зазначимо, що у 2019-2020 роках проводили капітальний ремонт доріжок Голосківського кладовища, але через воєнний стан його минулого року призупинили. Цього року на це коштів не виділили, а лише на утримання доріг.

Нагадаємо, що на території Голосківського кладовища утворилося два звалища порубаних здорових дерев. Як повідомляли в ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг», на території кладовищ Львівської територіальної громади здійснюється видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев. 

Наталія Вареник

Фото із допису Надії Маслової у Facebook 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!