Львів'яни загубили вже понад три тисячі ЛеоКарт. Навіщо блокують старі картки

816 0
Деякі мешканці свідомо замовляють дублікати
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Від початку 2023 року львівʼянам виготовили вже 3 334 дублікати ЛеоКарт. Попередні їх власники губили. Що стається зі старою карткою після того, як виготовляють дублікат, розповіли у пресслужбі Львівської міської ради.

«Часом після виготовлення дубльованої картки власник знаходить стару і продовжує користуватися нею у громадському транспорті. Контролери ЛКП “Львівавтодор” регулярно натрапляють на такі ситуації, коли пасажир-пільговик не може завалідувати свою картку, а потім з’ясовується, що вона заблокована через виготовлення дублікату», – йдеться у повідомленні.

Також розповідають, що трапляються випадки, коли мешканці Львова цілеспрямовано хочуть виготовити дублікат картки, щоб ділитися пільговим проїздом із членами родини.

Читайте також: Чому не курсує 45 автобус у Львові та які маршрути планують відновити

«Тому звертаємо увагу: після виготовлення дублікату ЛеоКарт – стара картка відразу ж блокується і не підлягає валідації у  громадському транспорті. Важливо розуміти, що на етапі безготівкової оплати проїзду у всьому транспорті за незавалідований проїзд доведеться платити штраф», - наголосили в ЛКП «Львівавтодор».

Пасажирам нагадують, що для повторного виготовлення картки слід звернутися в Центр обслуговування пасажирів, або в один із пунктів прийому документів/видачі карток. При собі потрібно мати документ, що посвідчує особу.

Нагадаємо, що у Львові оновлюють частину програмного забезпечення, що стосується режиму пільгового проїзду в транспорті. Через це можуть виникати відмови у валідації ЛеоКарт. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!