Львів’янин став срібним призером Всесвітньої шахової олімпіади

2423 0
Першим місцем Влад поступився китайському шахісту.
Фото: управління спорту ЛМР

Фото: управління спорту ЛМР

Вихованець КЗ ДЮСШ «Дебют» Владислав Фіщук став срібним призером Всесвітньої шахової олімпіади до 16-ти років. Він зіграв у складі збірної України на третій дошці (шахівниці). Про це повідомили в управлінні спорту ЛМР.

Серед 63-ох шахістів із 47-ти країн світу, Владислав показав на третій дошці другий результат, набравши 7,5 очок з 9-ти можливих. Першим місцем Влад поступився китайському шахісту, який також набрав 7,5 очок.

«Що цікаво, повністю до складу збірної України, яка посіла 14-те підсумкове місце з 63-ох збірних, увійшли вихованці КЗ ДЮСШ Дебют. Це при тому, що до складу інших команд увійшли кращі шахісти до 16-ти років не шкіл, а країн! За збірну України виступали Максим Дубневич, Анастасія Гнатишин, Владислав Фіщук та Роман Ковальський. Наша команда обіграла бронзових призерів команду Греції – 2,5 на 1,5», – зазначили в управлінні спорту Львівської міської ради.

Читайте також: 11-річна львів’янка стала чемпіонкою світу зі швидких шахів

Владислав Фіщук є вихованцем Володимира Грабінського, а першим тренером шахіста є Роман Губка. Всесвітня олімпіада серед шахістів до 16-ти років відбулася у Нідерландах (Ейндховен).

Нагадаємо, що легендарному гросмейстеру зі Львова Василю Іваничуку не надали дозвіл на виїзд за кордон для участі у Кубку світу-2023. Відповідне погодження мали надати у Міністерстві молоді та спорту за запитом Міжнародної федерації шахів. 

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!