Легендарного львівського шахіста не випускають за кордон для участі у Кубку світу

2676 0
Йому потрібен дозвіл Міністерства молоді та спорту на виїзд з країни, оскільки він не досяг 60-річного віку.
Фото умовне

Фото умовне

Легендарному гросмейстеру зі Львова Василю Іваничуку не надали дозвіл на виїзд за кордон для участі у Кубку світу-2023. Відповідне погодження мали надати у Міністерстві молоді та спорту за запитом Міжнародної федерації шахів. Про це повідомили в організації.

Гросмейстер отримав від FIDE wild card на участь у Кубку світу, який стартує 29 липня в Баку.

«Такий дозвіл не був наданий. Офіційний запит від організаторів чемпіонату світу, Азербайджанської шахової федерації, також був відхилений. Щоб вирішити цю ситуацію, деякі з найкращих гросмейстерів світу підписали відкритий лист до міністра молоді та спорту пана Вадима Гутцайта. Ми просимо шахову спільноту підтримати цю ініціативу, поширивши лист, і сподіваємося, що більше гросмейстерів висловлять свою підтримку гросмейстеру Іванчуку», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: 11-річна львів’янка стала чемпіонкою світу зі швидких шахів

Нагадаємо, що шахістки зі Львова Анна та Марія Музичук знялися з третього етапу жіночого Гран-прі. Причиною відмови від участі у змаганнях став допуск російських шахісток Алєксандри Горячкіної та Єкатєріни Лагно.

Для довідки:

Василь Іванчук – найтитулованіший український шахіст, випускник Львівського державного інституту (нині – університету) фізичної культури. У 1990–2000-х роках він входив у десятку найкращих на планеті. Василь Іванчук віцечемпіон світу за версією FIDE 2002 року, а також чемпіон Європи 2004 року, чемпіон світу з бліцу 2007 року, чемпіон світу зі швидких шахів 2016 року та чотириразовий переможець шахових олімпіад: 1988, 1990, 2004 і 2010 років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!