Львів’янин Тарас Матвіїв посмертно став номінантом волонтерської премії

4824 0
Він загинув під час мінометного обстрілу у 2020 році, рятуючи життя своїх побратимів.
Фото: Євромайдан SOS

Фото: Євромайдан SOS

Тарас Матвіїв, уродженець Жидачева Львівської області, став номінантом Премії Євромайдан SOS. Її вручають за особливий внесок у розвиток волонтерського руху в Україні, повідомляють в організації.

«Тарас Матвіїв належав до тих Людей, які дійсно мали неабиякий потенціал і прагнення змінювати Україну. У нього було величезне бажання діяти, потреба посвяти справу своїй країні, яку любив понад усе» – зі статті Олени Чебелюк, наукової співробітниці Музею Гідності у Львові.

Читайте також: На війні на Донбасі загинув 30-річний лейтенант Тарас Матвіїв

Тарас був професійним журналістом, активним учасником Революції Гідності, одним з ініціаторів створення і координатором Пошукової ініціативи Майдану, волонтером та активістом, громадським діячем. Він також був депутатом Жидачівської райради і активістом руху «Стоп, лісоцид!», боровся проти незаконної вирубки деревини на Львівщині.

Він також був добровольцем окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ». Згодом військовим офіцером Збройних сил України, лейтенантом та командиром взводу 24 ОМБр. 

Додамо, що загинув Тарас Матвіїв 10 липня 2020 року, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині. Під час обстрілу витягнув з горілого бліндажу 2-х своїх побратимів, врятувавши їм життя. В мить, коли Тарас відніс їх у безпечне місце, а сам повертався на позицію, за 2 метри від нього впала ще одна міна, яка й забрала його життя.

Читайте також: «Я щоденно запалюю свічку за мир в Україні», – Папа Римський

Нагадаємо, що у штабі Операції Об’єднаних Сил повідомили, що 10 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, протитанкові ракетні комплекси та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів поранення отримали ще троє захисників.

Нагадаємо, що російсько-українська війна розпочалася наприкінці лютого 2014 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!