На війні на Донбасі загинув 30-річний лейтенант Тарас Матвіїв

5809 0
Захисник отримав смертельне поранення біля Троїцького на Луганщині.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Під час обстрілу українських позицій російськими найманцями на сході України загинув захисник з Жидачівщини, молодший лейтенант Тарас Матвіїв. Про це повідомив військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко.

«Ми не маємо права забути, що у нас триває війна. І життя наших захисників, які були покладені на вівтар війни не дарма», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Тіщенко.

30-річний молодший лейтенант 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила Тарас Матвіїв загинув під Троїцьким, що на Луганщині. 

Тарас Матвіїв був депутатом Жидачівської райради і активістом руху «Стоп, лісоцид!», боровся проти незаконної вирубки деревини на Львівщині.

Зазначимо, що сьогодні, 11 липня, виповнюється шоста річниця трагедії під Зеленопіллям, в якій загинули 37 військовослужбовців, 19-теро з яких із Львівщини.

Читайте також: «Я щоденно запалюю свічку за мир в Україні», – Папа Римський

У штабі Операції Об’єднаних Сил повідомили, що 10 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, протитанкові ракетні комплекси та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів поранення отримали ще троє захисників.

Нагадаємо, що російсько-українська війна розпочалася наприкінці лютого 2014 року.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!