Львів’янина судитимуть за шахрайство під час продажу військового спорядження

639 0
Він продавав спорядження, якого насправді не мав.
фото: поліція львівської області

фото: поліція львівської області

39-річний львів'янин створив у одній з соціальних мереж майданчик для продажу військового спорядження. Насправді товару в наявності у нього не було, натомість, він отримував від клієнтів грошові кошти у якості передплати, які в подальшому привласнював. Про це повідомила пресслужба поліції Львівщини.

Правоохоронці задокументували факт незаконної діяльності шахрая, внаслідок чого одна з його «клієнток», яка мала намір придбати шолом іноземного виробництва для свого сина, який несе службу у зоні бойових дій, зазнала збитків на суму 18 тисяч гривень. Гроші вона переказала шахраю у якості повної передплати за товар, який не отримала.

Читайте також: Львівські митники виявли контрабандних Iphone 15 Pro на майже 3 млн гривень 

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скеровали на розгляд суду.

Нагадаємо, у Бродах 46-річний чоловік продавав бойові припаси. За скоєне йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк до семи років. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!