Львів'янину Тарасу Бобаничу президент присвоїв посмертно звання Героя України

5102 0
Тарас Бобанич загинув у квітні під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку.
Фото: Тарас Химмер

Фото: Тарас Химмер

Легендарному націоналісту, керівнику Львівського обласного осередку партії «Правий сектор» Тарасу Бобаничу «Хаммеру» президент України присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» – посмертно. Чоловік загинув на війні з російськими окупантами навесні. 

«Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Бобаничу Тарасу Миколайовичу – молодшому лейтенанту (посмертно)», – йдеться в указі президента.

Читайте також: Для всіх був, як батько. Спомини побратимів про Тараса Хаммера Бобанича

Нагадаємо, у 2013 році Тарас «Хаммер» Бобанич долучився до лав «Правого сектору». Брав активну участь у Революції Гідності. З 2014 року воював проти окупантів у складі ДУК «Правий сектор».

Також брав участь у бойових діях в складі 1-ї окремої штурмової роти ДУК ПС. У 2019 році став заступником командира ДУК ПС з питань діяльності резервних підрозділів. А у 2020 році був обраний членом Проводу Національно-Визвольного Руху «Правий сектор». Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Тарас Бобанич очолив 2-й окремий батальйон ДУК ПС. Загинув у квітні під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку.

Читайте також: У Львові попрощалися з воїном Тарасом «Хаммером» Бобаничем

Додамо, що Tvoemisto.tv зібрало спомини про Героя від його близьких та побратимів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!