Львову бракує стилістики, - Олександр Фільц

2329 0
"Львів є сильний побутовою естетикою, естетикою щоденного життя. Може не надто високою, але дуже впливовою на відчуття атмосферою. Ця побутова естетика дуже швидко у Львові оживає. І тоді разом з нею вилазять вушка і культурної особливості Львова, і політичної, і, я би хотів додати до того філософську. Бо у 20-тих роках Львів був славним своєю філософією на цілий світ", - переконаний головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні.

За його словами, у Львові бракує естетичного компоненту до інтелектуального оснащення міста.

"Якби сказати простіше, то: інтелектуали завжди є, вони народжуються, виростають і вони є. Але інтелект сам по собі або вміння розумувати, вміння добре щось собі подумати – це ще не все. Бо думка – особливо якщо вона є інтелектуальна або узагальнено-абстрактна – мусить ще якось бути донесена до інших людей. Бо сама по собі вона є пуста, безплідна. Ми можемо думати про високі матерії як завгодно – ну і будем думати. Ну а що іншим людям з того? Адже коли ми говоримо, що місто є метрополійним або місто дає імпульс для інших людей, то воно мусить запліднювати людей ідеєю. Воно мусить давати цей імпульс. Тож для того, щоб думка доходила до інших, і щоб вона була не просто інтелектуальною, а й інтелегентною – вона мусить мати ще естетичний вимір. Тобто треба вміти її оформити і подати так, щоб вона звучала й мала вигляд. Мені здається, що цього у Львові поки що бракує, бракує стилістики. Мудрих людей багато, а стилістика – самі знаєте, якою вона часто буває серед тих, хто вважаються елітою. Ми дуже часто із примруженим оком на ту стилістику дивимося", - пояснив Олександр Фільц.

Детальнішу розмов із Олександром Фільцом читайте у спецпроекті tvoemisto.tv Люди Твого міста. Олександр Фільц про сильні та слабкі сторони Львова.  

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!