Люди, які перехворіли на Covid-19, легше можуть заразитися штамом «Омікрон», – ВООЗ

4884 0
Поки немає достатньої кількості даних, які б підтвердили, що новий штам «Омікрон» небезпечніший за «Дельту».

Люди, які раніше перехворіли на коронавірусну інфекцію, мають підвищений ризик заразитися новим штамом Covid-19 «Омікрон», ніж іншими варіантами вірусу. Про це повідомляє ВООЗ.

Читайте також: Штам «Омікрон» виявили вже у низці країн Європи. Держави обмежують поїздки з Африки

При тому, в організації зазначили, що поки немає достатньої кількості даних, які б підтвердили, що новий штам «Омікрон» небезпечніший за «Дельту» і чи відрізняються його симптоми від інших варіантів Covid-19.

«Наразі не зрозуміло, чи «Омікрон» легше передається від людини до людини у порівнянні з іншими варіантами, включаючи «Дельта», – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, у Південній Африці спостерігається зростання кількості госпіталізацій, але це може бути пов'язане зі збільшенням загальної кількості інфікованих людей, а не із зараженням саме штамом «Омікрон», припускають в організації.

Читайте також: Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

Наразі ВООЗ співпрацює з великою кількістю дослідників у всьому світі, щоб краще зрозуміти природу «Омікрон»-штаму та з'ясувати його потенційний вплив на вакцини. Попри брак інформації щодо нового варіанту коронавірусу, в організації наголосили, що вакцини мають вирішальне значення для зниження смертності й «тяжкості» хвороби.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу «Омікрон», який вперше виявили у Ботсвані та Південно-Африканській Республіці, зафіксували у низці європейських країн. Держави вводять тимчасові обмеження на в'їзд з Африки, але там вважають, що ці рішення невиправдані. Загалом штам «Омікрон» виявили вже у Ботсвані, ПАР, Гонконгу, Німеччині, Великій Британії, Італії, Ізраїлі та Бельгії. У Чехії та Нідерландах ще перевіряють можливе зараження новим штамом у мандрівників з Африки. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його таким, що викликає занепокоєння. Це вже п'ятий варіант, що непокоїть ВООЗ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!