«Маємо радянську ширину колії». Як на Львівщині хочуть перебудувати залізничну інфраструктуру

8490 0
Наразі вже повністю відновлена євроколія до Хирова.
ФОТО: УЗ

ФОТО: УЗ

Для транспортної інтеграції з ЄС необхідно перебудувати залізничну інфраструктуру під європейський стандарт. Про це повідомив під час дискусії Tvoemisto.tv  «Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від/до кордону» керівник управління транспорту Департаменту дорожнього господарства ЛОДА Степан Рудницький.

Читайте також: Львову потрібна транспортна революція, щоб стати воротами ЄС в Україну

«У міжнародному контексті маємо радянську ширину колії 1520 міліметрів, під яку підв'язана вся інфраструктура. В Європі ширина колії 1435 міліметрів. Львівщина має чотири точки входу – Рава-Руська, Мостиська, Нижанковичі біля Хирова і Смільниця», – зазначив Степан Рудницький.

Наразі вже повністю відновлена євроколія до Хирова, з польськими партнерами пропрацьований запуск потяга. Равою-Руською рух потяга відновлений і продовжений до інших областей. Місцева мережа маршруток теж підв’язана під його графік. Пасажир з іншої області може добратися потягом, а в межах області – маршруткою до Львова чи до Рави-Руської, щоби потрапити на потяг до Варшави. Детальніше про курсування потягу читайте тут.

«Працюємо над розробкою проєктно-кошторисної документації, щоб євроколію з Рави-Руської дотягнути до Брюховичів – ближче до Львова. Для вантажних перевезень – від Мостиськ до Скнилова. Є проєктно-кошторисна документація, USAID готовий профінансувати частину робіт, цього року очікуємо зрушень», – зауважив керівник управління транспорту.

Читайте також: Як планують розбудувати дороги на Львівщині. В агентсві відновлення назвали три проєкти

Нагадаємо, що у час повномасштабної війни розвиток транспорту і міської мобільності дуже сповільнився. Як Львів – гуманітарно-логістичний хаб у час повномасштабної війни – має розвиватися, щоб бути більш ефективним. Ці та інші наболілі питання >;Tvoemisto.tv обговорило під час дискусії «Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від/до кордону» з архітекторами, інженером, керівниками управлінь транспорту міста і області та представником Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!