Макрон назвав росіян та українців братами і не назвав злочини росії в Україні геноцидом

3576 0
Він хоче продовжувати спроби зупинити війну.
Емманюель Макрон

Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон назвав росіян та українців братніми народами і вважає, що називати дії росіян в Україні геноцидом недоречно, передає Громадське. 

«Сьогодні я був би обережним із такими термінами (як геноцид  ред.), бо ці два народи (росіяни та українці  ред.) – брати. Я хочу продовжувати намагатися наскільки це можливо, зупинити цю війну і відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики цьому сприятиме», – заявив Макрон, відповідаючи на запитання, чи він, як і президент США Джо Байден, використовуватиме термін «геноцид» на позначення вбивств українців російськими військовими.

Водночас французький президент зазначив, що росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, на якій було скоєно військові злочини, що потребують розслідування.

Читайте також: Зеленський відмовився прийняти президента Німеччини в Києві

Зазначимо, що напередодні президент США Джо Байден вперше заявив, що звірства, які відбуваються в Україні, є геноцидом і що «стає все ясніше, що путін просто намагається знищити навіть ідею бути українцем». Інші світові лідери, такі як прем'єр Британії Борис Джонсон та президент Польщі Анджей Дуда також використовували слово «геноцид», щоб описати дії рф в Україні.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!