Майно винзаводу на Погулянці продали фірмі з Дніпра за 6 мільйонів

2779 0
Його вже встигли віддати в іпотеку.

Майно збанкрутілого ДП «Львівське агроторгове підприємство» на вулиці Погулянка, 26 у Львові продали на аукціоні за 6,165 млн грн при стартовій ціні 5,98 млн грн. Про це пишуть Наші гроші. Львів.

Торги відбулись 4 вересня у Дніпрі. Переможцем став учасник, що запропонував найвищу ціну. Це ТОВ «Сі ейч корпорейшн», що належить мешканцям Дніпра: Володимирові Шпаку (42,4%) та 29-річній Марії Нелюбі (57,6%). Марія Нелюба – тренер з вітрильного спорту, яка працювала помічником адвоката у Володимира Шпака.

Читайте також: Львів'ян закликають не купувати майно винзаводу на Погулянці, що виставили на аукціон

Згідно з реєстром нерухомості, тепер майно заводу належить іншій компанії. У середині вересня його внесли до статутного капіталу іншої, схожої за назвою компанії, – ТОВ «Сі Ейч Констракшн», створеного одночасно із набуттям права власності. Це сталося на підставі протоколу «Сі ейч корпорейшн».

Нині майновий комплекс на погулянці перебуває в іпотеці, бо «Сі Ейч Констракшн» передало його в заставу під 6 млн грн позики від компанії «Санта Марія Інвест Інк.», що також є її власником.

В українському реєстрі бенефіціарами американської «Санта Марія Інвест Інк.» зі штату Делавер спочатку були Володимир Шпак та Марія Нелюба, але у жовтні їх замінив 36-річний львів’янин Роман Яцик, який також став директором «Сі Ейч Констракшн».

Читайте також: Вулиці Львова. Діти і квіти Погулянки

Як пишуть «Наші гроші. Львів», Роман Яцик заснував благодійну організацію «Християнський благодійний фонд Святого Миколая», є керівником релігійної громади УГКЦ парафії зіслання Святого духа села Кротошин та раніше був власником ПП «Степап». Його батько працює в Управлінні Укртрансбезпеки у Львівській області, а мати – в «Львівтеплоенерго».

Нагадаємо, ідеться про промислові приміщення та комунікації на вул. Погулянка, 26. Раніше тут був завод «Укрвино». На площі у понад 11,5 тис. квадратних метрів розташовані 11 промислових приміщень.

В оголошенні про продаж зазначалось, що земельна ділянка під майновим комплексом не продається, відтак майбутній власник має сам вирішити питання про оформлення користування землею.

«Львівське агроторгове підприємство» стало банкрутом ще в 2016 році, проте через судові суперечки із кредиторами відкрити ліквідаційну справу вдалось лише у липні цього року після відповідного рішення Господарського суду Львівської області.

Раніше місто просило уряд передати комплекс на його баланс, але цього не сталось.

«Львівське агроторгове підприємство» було засновано на базі заводу «Укрвино», яке було відоме у Львові виробництвом колись популярного вермуту «Квіти Погулянки». В свою чергу «Укрвино» працювало на місці колишньої броварні Яна Кляйна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!