За добу зафіксували рекордну кількість інсультів на Львівщині

7773 0
У випадку визначення таких симптомів інсульту лікарі закликають викликати швидку та не надавати допомогу самотужки.
Фото умовне

Фото умовне

За 14 листопада у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зареєстрували рекорд з кількості інсультів за добу – 49 випадків. Про це повідомила пресслужба центру. 

«Якщо подивитися на статистику, то у порівнянні з попередніми місяцями, кількість інсультів зростає. Для прикладу: у липні зафіксовано 682 виїзди на інсульт, в серпні – 748, у вересні – 751, в жовтні – 804 випадки. Практично кожну зміну ми виїжджаємо до пацієнтів, в яких за симптомами є ознаки мозкового інсульту. Якщо колись вважалося, що це виключно старші люди і пацієнти з багатьма супутніми захворюваннями, то така картина не відповідає теперішньому часу. Інсульти значно «помолодшали», – зазначила лікарка з медицини невідкладних станів підстанції №3 Зоряна Опалинська.

Читайте також: Які чинники можуть сприяти виникненню раку. Пояснення онколога

Лікарі додають, що для визначення ознак інсульту використовують акронім «МОЗОК», де:

М – Мовлення – у людини порушується, стає нерозбірливим

О – Обличчя асиметричне – людина не може усміхнутися

З – Запаморочення, що виникає раптово

О – Очі – різко погіршується зір одним або обома очима

К – Кінцівки не відчуваються, німіють, людина не може підняти руки чи ногу або одна рука або нога занадто слабка і не ворушиться.

У випадку визначення таких симптомів лікарі закликають викликати швидку та в жодному разі не давати ніяких медикаментів людині, не збивати тиск. 

Нагадаємо, що хворі із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ під час воєнного стану можуть відкривати лікарняний дистанційно.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!