Українцям дозволили відкривати лікарняний дистанційно. За яких умов

801 0
Однак лише на 5 днів.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Хворі із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ під час воєнного стану можуть відкривати лікарняний дистанційно. У Міністерстві охорони здоровʼя повідомили про відновлення такої можливості, яка діяла під час пандемії.

«Відтепер норма дистанційної виписки медичних висновків про тимчасову непрацездатність повертається і діятиме на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення. Це означає, що у разі наявності симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період 5 календарних днів», – пояснила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Читайте також: Що робити, якщо у лікарнях відмовляються надавати безкоштовні медичні послуги чи вимагають грошей. Пояснення

Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт. Водночас, якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад 5 календарних днів, потрібно буде з’явитися на особистий прийом до лікаря.

Нагадаємо, у Львівській області упродовж минулого тижня зменшилась кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!