Медогляд перед школою. У яких лікарів потрібно обов'язково пройти огляд і кому

9561 0
Батькам разом із дітьми варто звернутися до сімейного лікаря, який огляне дитину і зазначить, чи потрібно і до яких саме спеціалістів іти.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Перед початком нового навчального року, який розпочнеться уже через три тижні, школярі повинні пройти медичний огляд та надати відповідну довідку про стан здоровְ’я у заклад, де навчаються. У вересні таку довідку в обов’язковому порядку мають підготувати учні, які йдуть у перший клас. Учні решти класів пройти медогляд можуть упродовж навчального року. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Читайте також: Для учнів 1-4 класів змінять систему оцінювання. Замість балів тепер будуть букви

«До початку навчального року обов’язково необхідно принести довідку про пройдений ретельний медогляд учням перших класів. Усі решта школярі можуть пройти медогляд упродовж навчального року. Це не обов’язково має бути до 1 вересня. Медична довідка діє рік», – каже вона.

Батькам разом із дітьми насамперед варто звернутися до сімейного лікаря, який сам огляне дитину і зазначить, чи потрібно і до яких саме спеціалістів варто піти. Крім сімейного лікаря, для учнів 1-х класів обов’язковим є огляд хірурга, офтальмолога, ЛОРа, стоматолога, логопеда, психіатра, ендокринолога. Інші лікарі – якщо є показання. Це вирішує сімейний лікар.

Також учням потрібно здати аналізи – крові, сечі, калу, зокрема, крові на цукор. Остаточний висновок робить сімейний лікар, який видає довідку за формою 086-1/о, що потрібна в школі.

Читайте також: Куди віддати вчитись дитину. Огляд приватних шкіл Львова

Для учнів 2-11 класів, вузьких фахівців і аналізи потрібно проходити лише за рекомендаціями педіатра або сімейного лікаря.

У 11 років рекомендують пройти оргляд у хірурга, ортопеда-травматолога, офтальмолога, стоматолога.

У 14-15 років – стоматолога, гінеколога дитячого або підліткового, ендокринолога, хірурга, психолога (за показаннями).

У 16-17 років – стоматолога, гінеколога та зробити флюорографію.

Також у навчальні заклади варто надати Карту профілактичних щеплень (довідку форми № 063/о).

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!