Медики спрогнозували, коли чекати піку захворюваності COVID-19 у цьому сезоні

951 0
Щотижня до медзакладів потрапляє близько 4 тисяч українців, хворих на коронавірус.
Фото умовне

Фото умовне

У найближні дні в Україні слід очікувати піку захворюваності на коронавірус. Такий прогноз зробив головний санітарний лікар  України Ігор Кузін в ефірі телемарафону.

За його словами, кількість хворих почне зростати вже з середини грудня і триватиме до січня 2024 року. А упродовж грудня близько чотирьох тисяч пацієнтів з COVID-19 опиняються в лікарні щотижня. 

«Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше», – розповів Кузін.

Читайте також: Які продукти допоможуть зміцнити імунітет взимку

Він також зазначив, що, починаючи із січня в Україні почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2.

Нагадаємо, Україна отримала понад 200 тисяч спеціальної вакцини проти COVID-19 для безоплатних щеплень. Це оновлена версія вакцини «Comirnaty» від американської компанії «Pfizer», адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон».

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!