Україна

45% громадян вірять, що Україна поверне усі території

440 0
У лютому 2024 року менше українців впевнені у перемозі Україні у війні, ніж у 2022 році.
Фото: Qirim.news

Фото: Qirim.news

45% українців переконані, що після завершення війни Україна збереже території, які мала під час проголошення Незалежності у 1991 році. Про це свідчать результати опитування соцгрупи «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соцдосліджень Міжнародного республіканського інституту.

45% опитаних вважають, що Україна зможе відвоювати ті територіх,  які мала під час проголошення Незалежності у 1991 році. Ще 7% думають, що Україна поверне Крим без Донбасу, або навпаки. Натомість 16% респондентів переконані, що держава зможе повернути ті території, які були підконтрольні до 24 лютого 2024 року.

Також згідно з дослідженням, у лютому 2024 року менше українців впевнені у перемозі Україні у війні, ніж у 2022 році. Наразі 88% респондентів вважають, що Україна переможе росію.

Натомість лише 26% опитаних вірять у те, що війна завершиться цьогоріч. Більшість, а саме 37%, все ж таки вказали, що повномасштабне вторгнення прпиниться через 1-2 роки.

Опитування було проведено соцгрупою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Дослідження проводилося по всій території України (крім окупованих територій) з 17 по 21 лютого 2024 року. Метод опитування – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів.

Всього було опитано 2,000 жителів України віком від 18 років. Вибірка не включає українців, які зараз не перебувають в Україні.

Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2.2%.

Дослідження фінансувалося Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, що абсолютна більшість опитаних українців (96%) довіряють ветеранам АТО та військовим, які зараз захищають Україну від ворога, а рівень поваги до них з боку суспільства залишається високим – 76%.

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!