Мешканці будинку на вулиці Степана Бандери самотужки відновили двері з вітражем. Фото

4087 0
На програму співфінансування з містом реставрації історичних брам подати заявку не встигли, тому вирішили відновлювати своїми силами.
фото євгена булавіна

фото євгена булавіна

У будинку на вулиці Степана Бандери львів'яни власними силами відновили внутрішні двері-ковбойки в під'їзді. До цього долучилися мешканці шести квартир. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив один з них – Євген Булавін.

Рестарвація тривала три місяці. Виконував її також мешканець цього будинку. Зокрема, у межах робіт замінили завіси, відновили латунні ручки та встановили латунні накладки. Окрім цього, очистили деревину від численних фарбувань.

Читайте також: У Львові за спогадами мешканців відновили історичні двері. Фото

«Ескіз вітража «Помаранчеве дерево» відновили на основі згадки сусідів про ультрамаринове скло, яке тут колись було», – каже він.

Вартість матеріалів (скло, латунна фурнітура, лаки, шпаклівка, дерев'яні вставки) становила приблизно 6 тисяч гривень. Євген Булавін каже, що на програму співфінансування реставрації історичних брам подати заявку не встигли, тому вирішили відновлювати своїми силами.

Читайте також: П'ять кольорових брам Львова, які вдалось відновити цього року

Нагадаємо, зараз у Львові працюють три програми співфінансування реконструкції історичних брам, вікон та балконів. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – мешканці, при реставрації вікон – 60% із бюджету та 40% – мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні фінансування становитиме 50% на 50%. При реставрації балконів на фасадах пам’яток архітектури власники платять 10 тис. грн, а решту вартості оплачує місто. У Львові у співфінансуванні із мешканцями за два роки відновили 100 брам і 79 вікон у будівлях в історичному ареалі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!