Мешканці Львівщини можуть оцінити якість медичної допомоги. Як це зробити

543 0
Опитування має виявити, що пацієнтів турбує найбільше.
Фото умовне

Фото умовне

Мешканців Львівської області закликають пройти опитування щодо якості медичної допомоги. Про це у середу, 22 листопада, повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Зазначають, що таке опитування потрібне для розуміння результатів впровадження реформи медичних служб.

«У багатьох речах повноваження екстреної допомоги та первинки почали перетинатися. З іншого боку вони стали дещо розмитими. Це викликало певний дискомфорт у пацієнтів. Сьогодні є трикутник пацієнт-екстренка, пацієнт-первинка і первинка-екстренка, де, можливо, виникає багато непорозумінь і запитань у пацієнтів», – пояснила директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації Наталія Літвінська.

Тож, за її словами, опитування має виявити ті проблеми, які турбують пацієнтів найбільше, що потрібно змінити і як скоординувати роботу медслужб. 

За словами виконувача обовʼязків керівника Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Васька участь в опитуванні вже взяло вже близько півтисячі осіб. Також опитано 450 працівників екстреної допомоги та 350 – первинної. 

Читайте також: Що робити, якщо у лікарнях відмовляються надавати безкоштовні медичні послуги чи вимагають грошей. Пояснення

«За концепцією реформи галузі охорони здоров'я, 70 відсотків медичних послуг буде надаватися на рівні первинної медичної допомоги. Так є в цивілізованому світі. В нас все відбувається навпаки», – додав Васько. 

Він наголосив, що в Україні що пацієнти за «радянським зразком» наполягають на виході лікаря до пацієнта у неекстрених випадках.

Наступного тижня, 29 листопада, у Львівській ОВА проведуть круглий стіл за результатами опитування. 

Пройти опитування можна тут.

Нагадаємо, хворі із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ під час воєнного стану можуть відкривати лікарняний дистанційно.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!