Мешканці просять ще раз переглянути благоустрій джерела біля озера Стосика у Львові

5334 0
Ще рік-два тому тут можна було набрати воду, а нині майже ніхто цього не робить.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

Мешканці вулиці Замарстинівської просять ще раз переглянути благоустрій джерела біля озера Стосика. Кажуть, що він ні візуально, аніж технічно не відповідає проєкту, який закладали на початку. Про це йдеться у стрімі Tvoemisto.tv.

«Вода – зелена, підступитися складно і взагалі то тече, то не тече, тому що, можливо, у процесі робіт перебили жилу, де вона текла. Ще рік-два тому тут можна було набрати воду, а нині майже ніхто цього не робить», – каже один з активних мешканців мікрорайону.

Читайте також: Озеро Стосика, де мешкають черепашки у Львові, нарешті повернуть громаді

Згізно з проєктом, сам резервуар (або чаша), звідки мала витікати вода, повинен був бути закритим. А зараз після виконаних робіт на воді збирається сміття, листя, комахи тощо.

«Коли робили аналіз води до цього, вона прирівнювалася до «Моршинської». А нині – брудна та непридатна до споживання», – додає мешканка.

Додамо, що проєкт благоустрою джерела біля озера Стосика переміг на конкурсі проєктів Громадського бюджету. У грудні минулого року з ТзОВ «Альтбуд ЛВ» підписали договір і до нового року їх розпочали. Акт здачі, кажуть мешканці, що не бачили. Питання у них є також до озеленення, оскільки вгорі мали насадити очерет та зробити трав’яний покрив, чого не виконали.

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Нині вони вимагають переробити відповідно до проєкту – щоби джерело було закритим, і вода витікала в закритий резервуар, не забруднювалася і не зеленіла.

Нагадаємо, що нещодавно за проханнями мешканців підрядна організація «Альтбуд ЛВ», яка минулого року виконала роботи з благоустрою джерела біля озера Стосика, вже вносила зміни до реалізованого проєкту. Детальніше про це читайте за посиланням.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!