Мешканців Львівщини та Закарпаття підозрюють у нелегальному збуті зброї з передової

1264 0
Організатору обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Фото: Держприкордонслужба України

Фото: Держприкордонслужба України

Мешканці Закарпатської та Львівської областей налагодили стійкий канал постачання зброї, боєприпасів та вибухових речовин із зони проведення бойових дій, з метою подальшого їх продажу на території України. Про це повідомили в Західному управлінні Держприкордонслужби України.

У результаті низки проведених заходів, організатора затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.263 КК України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинення даного злочину Кримінальним Кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Читайте також: СБУ на Львівщині викрила осіб, які підтримували війну в Україні

Також за місцями проживання причетних осіб провели низку обшуків у межах Закарпатської та Львівської областей. За їх результатами вилучили 11 одиниць вогнепальної зброї, 194 набої до стрілецької зброї, боєприпаси до великокаліберних кулеметів різних калібрів та постріли до гранатометів, ручні гранати, комплектуючі для зброї і виготовлення боєприпасів, а також інші предмети та речі, які підтверджують протиправну діяльність.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила львівського бізнесмена, який в обхід санкцій постачав до рф «Роллс-Ройси» та «Майбахи». 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!