Метою Росії є капітуляція України, але ЗСУ перемогти нелегко, – The Guardian

1947 0
Британські міністри прогнозують тривалу боротьбу, коли Росія зазнає значних втрат.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Метою широкомасштабного наступу на територію України для президента Росії Володимира Путіна є оточення української армії, а як наслідок захоплення влади у Києві, але українці чинитимуть цьому значний опір, пише The Guardian. 

Оскільки Росія має перевагу в сухопутних, морських і повітряних силах, тому може вдатися до атаки одночасно на кількох фронтах. Йдеться про північний схід, Донбас і Крим. Росія також може спробувати захопити основні порти України – Маріуполь на Азовському морі та Одесу на Чорному морі, і таким чином створити сухопутний коридор до Криму.

У виданні йдеться, що за планами Москви  українська армія після оточення була б змушена капітулювати. Проте і ЗСУ, і велика кількість цивільних українців, які вже озброїлися, не планують здаватися Росії ні за яких умов, і саме це дуже ускладнює реалізацію вказаного сценарію.

Чи може щось піти не так? Може, бо Збройні Сили України перемогти буде нелегко. До бою можуть приєднатися і цивільні. США та Велика Британія не виключають озброєння опору. Британські міністри прогнозують тривалу боротьбу, коли Росія зазнає значних втрат. За такого сценарію російська громадська думка може обернутися проти Путіна, стверджують у виданні.

Читайте також: Росія склала список відомих українців, яких планує вбити чи арештувати у випадку вторгнення 

Нагадаємо, що станом на 07.00 годину 20 лютого з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомляють у штабі операції Об’єднаних сил. 

19 лютого президент Володимир Зеленський провів виступ на Мюнхенській конференції з безпеки під час дискусії щодо ситуації в Україні та європейської кризи. Він заявив, що Росія кинула виклик глобальній безпеці, на що світові лідери відповіли «умиротворенням».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!