«Міненерго в шахту». У Львові протестували гірники

1972 0
Гірники шахти «Надія» пообіцяли розпочати голодування.
Фото: Катерина Бортняк

Фото: Катерина Бортняк

Біля Львівської ОДА сьогодні, 4 вересня, протестували гірники шахти «Надія» та їх родини. Вони обурені тим, що вже пів року не отримують зарплату, загальний борг якої сягає 50 млн грн.

16 шахтарів вже сьому добу сидять під землею у знак протесту. Родини гірників прийшли вимагати від посадовців ОДА зарплатню. Їх охороняла поліція.

Читайте також: Гірники шахти «Надія» обіцяють розпочати голодування

Тиждень тому 41 гірник відмовився підійматися зі шахти. Їх почали підіймати, коли з’являлися проблеми зі здоров’ям. Щодня, кажуть учасники протесту, швидка забирає 2-3 гірників.

У липні шахтарі «Надії» і працівники шахти їздили в Київ і влаштували акцію під Офісом президента. Їм пообіцяли вирішити проблему, але, зазначають гірники, жодних зрушень не відбулося. Зараз вони отримують лише аванси, а от зарплату і досі затримують.

«Де ті гроші, що зароблені? Березень не закритий, квітень, травень, червень, серпень. Липень закрили, бо нас відправляли на пів місяця за свій рахунок», – кажуть шахтарі.

Додамо, що фінансовий аудит шахти «Надія» виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам. Цей борг становить близько 50 млн грн. Наразі ці порушення розслідує Генпрокуратура і СБУ.

Нагадаємо, гірники шахти «Надія» від суботи, 29 серпня, протестують у під землею проти невиплати їм зарплати. Їхні рідні два дні перекривали трасу до кордону з Польщею у селі Сопошин. 3 вересня Кабмін виділив 5 млн грн на погашення боргу перед гірниками.

5 вересня гірники закінчили страйк і вийшли на поверхню.

Катерина Бортняк



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!