Київ

Мінкульт призначив тимчасового директора заповідника «Києво-Печерська лавра»

777 0
Новим керівником заповідника став колишній очільник Національного заповідника «Хортиця»
Фото: МКІП

Фото: МКІП

Максим Остапенко став новим в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра». Відповідний наказ 14 квітня підписав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

«Хочу відзначити, що це людина віддана своїй справі, яка надзвичайно ефективно спрацювала на початку війни щодо збереження скарбів заповідника «Хортиця», для якої захист держави та її цінностей як матеріальних, так і нематеріальних — є пріоритетом. Він перетворив заповідник «Хортиця» в найбільш відвідуваний, успішно проводив його реставрацію в рамках програми «Велика реставрація», – йдеться в повідомленні

Максим Остапенко — колишній очільник Національного заповідника «Хортиця». Він є фахівцем в галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, співавтор дослідження та реставрації унікальних об’єктів підводної спадщини. З початку повномасштабного вторгнення, науковець став до лав ЗСУ, нині ж продовжить тримати культурний та релігійний фронти. 

Нагадаємо, комісія Мінкульту 12 квітня таки потрапила у Києву-Печерську Лавру. Як з’ясувалося, представники УПЦ МП зруйнували кімнати корпусу № 112. Там розташований Книжковий склад, збудований у ІІ половині ХІХ століття. Комісія склала заяву про злочин за статею про пошкодження об’єктів культурної спадщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!