Київ

Мінмолодьспорту передумало будувати Національний тенісний центр в Києві за 308 млн

778 0
Рішення може бути оскаржене потенційними учасниками
Тенісні корти спортивного комплексу Льодовий стадіон

Тенісні корти спортивного комплексу Льодовий стадіон

Після розголосу в ЗМІ ДП ЦУТБ «Льодовий стадіон скасувало добудову Національного тенісного центру на просп. Глушкова в Києві за 308 млн грн. Про це свідчить іноформація на сайті ProZorro.

Оголошення про вказану закупівлю було опубліковано на ProZorro 29 серпня. Однак того ж дня замовником був опублікований протокол, згідно з яким закупівля скасовується, адже «під час її проведення було встановлено, що подальша потреба в ній відсутня».

Водночас рішення може бути оскаржене потенційними учасниками до 9 вересня.

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки, коли громадськість висловлює обурення через витрати коштів на інші потреби окрім військових, зокрема, скандал супроводжував заміну радянського герба на Тризуб на щиті батьківщини-матері за 36 млн грн, або будівництво музею Голодомору за півтора мільярда грн тощо.

Так, на тлі скандалу про зйомку серіалів на 150 млн грн подав у відставку міністр культури Олександр Ткаченко. А президент Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про виділення додаткових 573,9 мільйона гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору.

Додамо також, що на тлі громадського обурення Київрада збільшила фінансування, яке виділяє столиця на потреби військових, до 5 млрд гривень у 2023 році.

Водночас зазначимо, що на культуру разом з інформаційною політикою і спортом у 2023 році витрачено 0,27% державного бюджету. Загалом видатки на культуру й інформаційну політику у бюджеті становлять 8,7 мільярда гривень.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!