Мінздоров'я продовжило термін дії електронних рецептів

751 0
Йдеться про ліки, які пацієнт купує за власні гроші.
Фото умовне

Фото умовне

Відтепер строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власні гроші, становитиме 90 днів, а не 30, як було раніше. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя. 

«Це рішення дозволить пацієнту не лише рідше відвідувати лікаря, щоб поновити рецепт, але й зручніше погашати е-рецепт, при цьому перелік рецептурних ліків та правила їх відпуску залишаються незмінними! Важливо, що строк дії рецептів на наркотичні лікарські засоби залишається 10 днів, а на ліки які підлягають реімбурсації або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби –  30 календарних днів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українці масово купують неефективні ліки. Перелік

Пацієнти можуть погасити електронний рецепт в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоровʼя. Знайти відповідну аптеку можна за посиланням.

Нагадаємо, від 13 жовтня наркотичні ліки в Україні відпускатимуть лише за електронним рецептом. Виключення  прифронтові території та зона бойових дій. Йдеться про препарати, які зокрема, використовують для ефективного знеболення у разі складних захворювань.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!