Міськрада Львова просить поліцію почистити місто від покинутих автівок

4875 0
Деякі безгосподарні машини стоять на вулицях роками.
Фото: Христина Гоголь/Твоє місто

Фото: Христина Гоголь/Твоє місто

Львівська міськрада просить патрульну поліцію Львова почистити місто від покинутих власниками автівок та забрати їх на штрафмайданчики. Про це під час апаратної наради 19 лютого сказала заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Читайте також: Чому не евакуюють автомобілі на площі біля Вернісажу

«Ми довший час говоримо з поліцією про демонтаж цих автомобілів, які є безгосподарними. Адже маємо звернення на Гарячу лінію з цього приводу, а також зараз йде весна, і ми будемо впорядковувати і прибирати територію міста», – говорить Ірина Маруняк.

Вона додає, що якщо відомий власник машини, то з ним можна домовитись про те, щоб він забрав авто. Але є машини, яким більше 30 років і вони роками іржавіють на вулицях Львова.

Ця машина на вулиці Чукаріна іржавіє вже близько двох років. Фото: Христина Гоголь/Твоє місто

«Прохання до поліції допомогти її забрати на штрафмайданчик, щоб наша територія була почищена», – каже заступниця міського голови Львова.

Водночас Андрій Садовий дав доручення підготувати повний перелік покинутих машин і за допомогою евакуатора перевезти їх на визначений майданчик.

Утім, як сказали у патрульній поліції Львівської області Tvoemisto.tv, законодавство жодним чином не регулює ситуації із евакуацією машин, коли їхні власники невідомі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!