Міськрада має два варіанти, що робити з протезним заводом у Львові

4728 0
Підприємство у боргах, а більшість колективу – звільнилась.

Львівський державний протезний завод, на якому десятки років виготовляли штучні кінцівки для мешканців чи не усього західного регіону – не працює. Підприємство у боргах, а більшість колективу – звільнилась. Львівська міскрада має намір інвестувати у нього 390 млн грн та передати підприємство Першому ТМО. Про це йдеться в матеріалі Tvoemisto.tv.

Водночас, як зазначив Tvoemisto.tv секретар комісії з охорони здоров'я ЛМР Євген Кузик, «невідомо чим закінчиться вся ця історія». Проте передачу заводу Першому ТМО він не підтримує, натомість говорить про створення нового ЛКП:

«Можна створити нове ЛКП, щоб завод міг працювати  не лише для Першого ТМО, а й інших реабілітаційних центрів, де використовують протези». 

Читайте також: Як отримати статус ветерана військової служби

До слова, раніше керівник департаменту економічної політики ЛОВА Степан Куйбіда висловлював думку, що віддавати таке підприємство у комунальну власність держава не повинна, оскільки жодного, на його думку, успішного кейсу про розвиток ЛКП у Львові нема. 

Читайте також: Можна мати протез, але не мати куди вийти. Що з роботою для ветеранів

Нагадаємо, міська рада ініціювала передачу Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування (Львівський протезний завод) у комунальну власність. Про те, яка реальна ситуація з протезуванням у вже чинних центрах, чому протезний завод, який сьогодні вкрай необхідний, не працює, і чи можна було б там виготовляти протези для декількох реабілітаційних центрів, а не лише для Першого ТМО, дізнавалась журналістка Тvoemisto.tv. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!