Міськрада таки не підтримала будівництво багатоповерхівки на місці лісу у Брюховичах

2361 0
Йдеться про будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вулиці Курортній у Брюховичах.
Фото: візуалізація виконкому

Фото: візуалізація виконкому

Сьогодні, 27 червня, виконком Львівської міської ради не підтримав можливість будівництва багатоповерхового будинку в Брюховичах. На відповідних ділянках є ліс, що густонасаджений високометровими деревами та потребує збереження.

За словами представника ТОВ «Перформенс 2», адвоката Олега Огородника, будівництво на цій ділянці раніше підтримали Львівський окружний та Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова. Згідно із їхнім рішенням, зокрема, розпорядження зеленими насадженнями здійснює власник земельної ділянки.

Попри це, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив, що суд виніс розпорядок, який зобов'язує міську раду у примусовому порядку забудувати багатоповерховими житловими комплексами ділянку лісу. Окрім того, за словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, на локації вже були спроби вирубки дерев.

«За останньою інформацією, на цій ділянці зараз де-факто відбуваються підготовчі чи будівельні роботи, там стоїть паркан. Якщо лише сьогодні виконком розглядає надання містобудівних умов, то що тоді відбувається на земельній ділянці просто зараз та на якій правовій підставі», – підкреслив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Зазначимо, що йдеться про будівництво ТОВ «Перформенс 2» багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом на вулиці Курортній у Брюховичах. Загальна земельна ділянка, яку планують виділити під ЖК становить 0, 22 га. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови. Крім будинку там також буде торгово-розважальна та ринкова інфраструктура. Висота будівель буде максимум 15 метрів, а земельну ділянку планують забудувати на 45 %. 

Читайте також: У Львові збудують нове житло. Найвища будівля матиме 16 поверхів

Як зазначали «Наші гроші», 20 серпня 2021 року, коли цей проєкт виносили на розгляд виконавчого комітету вперше, виконком переніс розгляд цього питання для подальшого доопраюцювання, бо забудова суперечила генплану Брюхович. Ділянки, які виділили на будівництво, були розташовані на території садибної забудови, де не передбачалося будівництво багатоквартирних будинків. Водночас у проєкті МУО вказано, що функціональне призначення земельних ділянок – проєктована територія житлової багатоквартирної забудови. А також є детальний план території, який дозволяє тут багатоповерхівки.

У відповідь на це забудовник через суд змусив міськраду розглянути видачу МУО на забудову в Брюховичах. Тоді у мерії наголосили: на відповідних ділянках простягається ліс, який потребує збереження, а відтак будуть скеровані звернення до Державної екологічної інспекції та інших контролюючих органів, щоб унеможливити вирубку цінних дерев.

Зазначимо, що раніше ТОВ «Перформенс 2» було засноване двома компаніями, серед бенефіціарів яких були Андрій Худо, Юрій Назарук, Дмитро Герасімов з «Холдингу емоцій «!Фест» та інші. Але у грудні 2021 року єдиним власником став Семен Коритов – до того, у 2021 році, вже також був співвласником цієї фірми. А також раніше володів частками в обслуговуючому кооперативі «Джаст Девелопмент», ТОВ «ДМ Консалтинг Груп», був власником ТОВ «Джей Ді-Хісторі», ТОВ «Перформенс».

Нагадаємо, у Брюховичах у державну власність повернули незаконно передану земельну ділянку вартістю понад 2 млн грн. Відповідний позов Львівської обласної прокуратури задовольнив Шевченківський районний суд Львова.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!