Цитадель та Лиса Гора. Топ-25 місць для романтичних фотосесій у Львові

8085 0
Львів чи не найромантичніше місто України: королівська велич, середньовічна архітектура та загадкові дворики. Tvoemisto.tv поспілкувалося з львівськими фотографами та визначило перелік місць для романтичних фотосесій.
Фото: oksa.com.ua

Фото: oksa.com.ua

Площа Ринок

Фотозйомку на центральній площі Львова радять проводити вдосвіта — о 6:00, адже в цю пору місто пустує і набуває особливої краси. Не бійтесь обійти Площу Ринок вздовж та впоперек, адже тут заховано безліч локацій.

Весільна фотографиня Христина Моя акцентує увагу на вулицях, які розгалужуються від площі, зокрема вулицю Катедральну, де розташована латинська катедра.

Не оминайте й грецьких богів, які розташовані навколо Ратуші. Раніше ці статуї забезпечували місто водою. Нині ж біля них здебільшого фотографуються.

Балкон закоханих

Мабуть, цей балкон нагадує знамените місце у Вероні — дім Джульєтти. Львівський балкон, на щастя, без фатальної історії. За легендою, колись давно польський король побачив у цьому вікні чарівну красуню і закохався. Балкон розташований у будинку на Площі Ринок, 31.

Італійський дворик

Не варто нехтувати можливістю зробити декілька світлин в Італійському дворику. Пам’ятку ренесансної архітектури, яку також називають Королівською кам’яницею, створили ХVI столітті. Тут гармонійно передається атмосфера архітектури Венеції та Риму. У цьому зав’язались стосунки між польським королем Яном Собеським та французькою дівою Марією Казмірою. Христина Моя радить не відмовлятись від цієї локації, варто лише обговорити зйомку з фотографом, щоб вийшли вдалі кадри. 

Дворик можна знайти у кам’яниці на площі Ринок, 6 щодня з 10:00 до 22:00. Вартість входу — 10 грн.

Домініканський собор

Домініканський собор — велична архітектурна пам’ятка пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням. Завдяки дружині українського князя Лева Даниловича угорської принцеси Констанції, яка була католичкою і тужила за своєю вірою, на цьому місці спорудили монастир домініканів ще у XIII столітті. 

Гості міста та львів’яни хоча би раз точно робили світлину цієї споруди. Храм розташований на вулиці Музейній,1.

Будинок Вчених

Ця аристократична будівля раніше діяла як казино для місцевого бомонду. Лише еліта могла відвідати цей розкішний витвір архітектури. Наприкінці XIX століття проєкт споруди виконало австрійське архітектурне бюро Fellner&Helmer. Інтер’єр, який нагадує кадри з фільму «Титанік», вражає оригінальним декором, зокрема майстерним різьбленням по дереву.

Будівлю можна знайти за адресою вулиця Листопадового Чину, 6.

Вірменський дворик

Подвір’я Вірменського собору — цікаве місце у Львові, що неодноразово обирали територією для зйомок різноманітних фільмів та рекламних роликів. Йому притаманна автентика Сходу з елементами західного стилю.

Архітектурний ансамбль збудували у XIV столітті. Його оточують будівля вірменського собору Успіння пресвятої Богородиці і приміщення колишнього вірменського банку Mons Pius, де тепер тут працює ресторан та палац вірменського архієпископа.

Це те місце, на яке варто подивитися через багатогранну призму. Лише на цьому подвір’ї ви можете зробити безліч фотографій з різних ракурсів і вони в жодному випадку не будуть одноманітними.

Біля дворика заховане заквітчане місце, де ростуть саджанці герані. Дворик розташований на вулиці Вірменська, 7/13. Вхід також є з вулиці Краківської.

Вулиця Вірменська і Лесі Українки

Вірменська вулиця — одна з найстаріших у Львові, адже сформувалась у часи Середньовіччя, в межах оборонного муру. Також Вірменська одна з найдовших вулиць середмістя Львова. 

Неподалік пролягає вулиця Лесі Українки, яку часто перейменовували. Сьогодні ця вулиця повністю пішохідна. Ці вулички є улюбленими серед львівських фотографів Христини Мої та Юрія Шуманського. Вони надихають не лише на романтичні фотокадри. Щодня світлини вулиць із стильними терасами прикрашають сторінки в соцмережах.

Палац Потоцьких

Архітектурний витвір мистецтва у стилі французького неоренесансу кінця XIX століття. Палац прикрашений тогочасними рельєфами. Подвір’я не нагромаджене скульптурами, однак вся увага прикута до самого палацу.

Скористайтесь усім простором палацу, адже позаду споруди затишне чисте подвір’я і вишуканий фасад, який легко обіграти. Палац можна знайти на вулиці Коперника, 15.

Собор Святого Юра

Чи не найбагатшим і найвеличнішим зі всіх локацій є саме храм святого Юра. Архітектурний ансамбль витриманий у стилі рококо. Щоб охопити всю панораму шедевру світової архітектури, варто робити світлини перед брамою. Так вся розкіш потрапить в кадр і гармонійно дивитиметься на світлинах. Але не проходьте повз подвір’я, ви не пошкодуєте, коли побачите результат. Адже подвір’я храму, оздоблене витонченими фігурами, не менш розкішне в детальному ракурсі. Хмар розташований на площі Святого Юра, 5.

Собор Бернардинів

Церкву святого Андрія збудували 1630 року у стилі бароко та ренесанс. Біля храму проклали алею, де у сонячну погоду вийдуть особливі кадри. По іншу сторону розташований дворик. Фасад церкви послужить дійсно красивим фоном для фотозйомки. Храм можна знайти на площі Соборній, 3а.

Парк імені Івана Франка

Парк заснували ще наприкінці XVIII століття, і він залишається найстарішим парком України. У 1799 році підприємець Йоган Гехт побудував на території парку ресторан, невеликий купальний басейн та альтанки. Досі ця альтанка, яка слугує для гри оркестру, фотосесії та проведення урочистостей. Парк розташований навпроти ЛНУ імені Івана Франка на вулиці Університетській, 1.

Стрийський парк

Це місце залишається найбільшою за розміром пам’яткою садово-паркового мистецтва у Львові. Парк довгий час вважали одним із найгарніших в Центрально-Східній Європі. Під час пішої прогулянки по парку неодмінно з’явиться багато ідей для красивих кадрів.

Зайти у парк можна з вулиці Паркової, Стрийської, Козельницької, Уласа Самчука та Івана Франка.

Територія Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

Фотографиня Христина Моя проводить свої фотозйомки і на території медичного університету. Вона додає, що локації самі по собі цікаві, доглянуті і небагатолюдні. Подвір’я університету навколо прикрашене зеленими фасадами, а посередині розташована композиція зі скульптури, яка оточена водою. Університет можна знайти на вулиці Пекарській, 69.

Цитадель

Військово-оборонну споруду збудована 1854 року для потреб австрійського військового гарнізону. Нині тут облаштований стильний готельний комплекс, із якого відкривається вид на центральну частину Львова. Знайти готель можна на Грабовського, 12.

Високий Замок та Лиса Гора

Весільний фотограф Юрій Шуманський виокремлює оглядові майданчики Високого Замку та Лисої Гори, зокрема стежку до Гори князя Лева. Пагорб гори розташований неподалік від центру Львова. Звідти відкривається панорама на старе місто. Лиса Гора розташована між вулицями Кривоноса і Довбуша.

Наталія Стареправо

Фото авторки та з відкритих джерел


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!