Місто на Львівщині може залишитися без водопостачання. Що відомо

2449 0
Шахти «Львіввугілля» заборгували водоканалу 13 млн грн.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині місто Червоноград може залишитися без водопостачання через борги шахт ДП «Львіввугілля». Про це заявив міський голова міста Андрій Залівський, передає Ехо Червонограда.

За його словами, шахти «Львіввугілля» можуть залишитись без води через борг держпідприємства водоканалу у сумі 13 млн грн. За 2023-2024 роки борг збільшився на 2,9 млн грн.

Заборгованість призводить до того, що місцевому водоканалу не вистачає коштів на оплату електроенергії. Гірникам вже відключали воду. Керівники двох підприємств ще на тиждень погодили умови відновлення водопостачання, але як буде далі невідомо. 

Читайте також: Чому Червоноград перейменовують на Шептицький

«Комунальне підприємство «Водоканал» не може дотувати державне підприємство, бо тоді стоятиме питання про водопостачання всієї громади», — заявив Андрій Залівський.

Відтак, комунальне підприємство переведуть на вищий тариф, а з наростанням боргу є ризик знеструмлення обʼєктів водопостачання.

Нагадаємо, у Червонограді у літній період всі дитячі садочки у місті тимчасово призупинять роботу, проте для дітей, батьки яких працюють, будуть відкриті додаткові групи. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!