Місцева влада може лише посилювати карантинні обмеження, – МОЗ

2121 0
І бути відповідальною за порушення.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ сказав, що органи місцевого самоврядування можуть лише посилювати карантинні заходи на тій чи тій території, але не послаблювати їх.

«Згідно з чинним законодавством України, умови карантину визначає уряд. На рівні області або регіону місцева влада може їх тільки посилювати, але в жодному разі органи місцевої влади не можуть самостійно їх пом'якшувати», – сказав міністр.

Читайте також: Нові правила карантину. Що змінюється для українців з 1 серпня

Відповідальність за дотримання встановлених обмежень лежить на органах місцевої влади та на контролюючих органах, таких як Держпродспоживслужба, Національна поліція, Нацгвардія, Державна прикордонна служба тощо, додають у МОЗ.

Нагадаємо, в Україні запровадили адаптивний карантин, що передбачає обмеження відповідно до ситуації в тому чи тому регіоні. Рішення про обмежувальні заходи ухвалюють обласні комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Ці рішення не можуть суперечити постанові уряду про карантинні заходи.

Із 1 серпня Україну поділили на кілька зон, у залежності від епідситуації. Львів опинився у помаранчевій. Що можна, а що – ні у помаранчевій зоні, читайте детальніше в матеріалі >Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!